Най-новите статии по тема Хобита и интереси
Методът „ин витро“ се използва и при растенията
Методът „ин витро“ е популярен най-вече като изкуствено оплождане на човешката яйцеклетка. Малко хора знаят, че той вече се прилага и за отглеждането на растения, като позволява огромна ефективност в тази дейност. Чрез този метод природата, науката и технологиите могат да вървят ръка за ръка, а натрупаното научно знание и съвременните технологии са в състояние да поддържат и подпомагат флората на планетата. Ин витро при растениевъдството се нарича още микро размножаване. При специални условия хората вече могат да съхраняват и отглеждат разнообразни разсади, поставени в стъклени
Зимната мъжка мода - назад към 40-те
Че не е зима като зима, вече всички разбрахме. Сякаш отива на мъжката мода за зима 2014 – нестандартна и неочаквана, но всъщност много приятна! Модният бранд за мъжка мода ROLLMANN поглежда назад към 40-теВ на миналия век. Представете си актьорите, незабравими за много поколения, Кларк Гейбъл и Кари Грант например. Ако не можете да си ги представите, повикайте ги в Гугъл. С няколко думи това означава костюми с вталена кройка, едноредни сака с лястовичи ревери и скъсяващи се, тесни, спортни панталони. Да не забравяме и акцента – цветни шалове и жилетки. Връщането назад във времето
Как да спасим празника, за да не се превърне в мъчение
Не казвайте, че не ви се е случвало, защото няма кой да ви повярва – празникът, който сте си организирали сами, се е превърнал за вас в ...мъчение. За съжаление това е неоспорима истина. Първо човек се емоционализира, после се изнервя, а накрая се преуморява. И това, ако е празник – здраве му кажи! Не си струва да пестите пари, за да провалите един специален момент в живота си - независимо дали е детското парти на детето ви, кръщенето на внука ви или собствената ви сватба. Това не са спестени пари, а похабени нерви и завинаги пропуснати мигове. Не рискувайте, а се доверете на
Изкуството на сватбените торти
Сигурно всеки от нас си спомня поне един филм, в който се появява голяма сватбена торта и някой я разваля в последния момент. Това е нещо, което винаги те кара да се хванеш за сърцето, защото очевидно трудът и старанието, вложени в този продукт, са огромни. Обикновено всички тези торти са високи като кули и човек се чуди как всъщност се приготвя това чудо на сладкарското изкуство? На практика това са няколко (много) отделни торти, наредени една върху друга. Не е задължително обаче подредбата да е такава, а и високата като кула сватбена торта не е най-удобната за разрязване и разпределяне